ISDIN

We zijn vorig jaar gestart met een nieuw gamma, waar we voornamelijk de zonneproducten van volgen: ISDIN.

Hebt u er al van gehoord? Ja? Perfect, hieronder vindt u een overzicht van hun producten. Hoort u het in Keulen donderen? Hieronder vindt u bij het overzicht ook een bondige uitleg per product.

ISDIN omvat innovatieve zonneproducten met een hoge bescherming en een heel verrassende aangename textuur. De zonneproducten zijn ook allemaal biologisch afbreekbaar, tof extraatje. We hebben van de meeste producten testers in de apotheek, kom gerust proberen.

Voor de volledigheid: gebruik zonnecrème 30 minuten voor blootstelling aan de zon en om de 2u bij blootstelling. Mijd de directe zon tussen 11u en 16u. Gebruik beschermende kledij, hoed, pet, zonnebril,… (en herlees zeker onze blog over de zon eens na 😜)

Voor baby’s

Dit product kan gebruikt worden bij baby’s vanaf de geboorte. Zonnecrème wordt voor baby’s minder gebruikt voor directe bescherming tegen de zon, maar vooral voor bescherming tegen de indirecte reflectie van de zonnestralen. Insmeren is dus nodig, ook al zit je baby in de schaduw.

Het is een 100% minerale textuur die heel makkelijk open wrijft, geen witte laag achter laat en geen vlekken maakt op de kledij.

Voor kinderen

Deze zonnecrème kan voor baby’s vanaf 3 maanden gebruikt worden. Het wordt vooral gebruikt voor het gelaat en kleine niet-bedekte lichaamsdelen zoals handen, voeten,… De zonnecrème is dermatologisch getest op atopische huid en is hypoallergeen.

Het is compact genoeg om mee in de boekentas te nemen. De textuur is heel licht, slechts 2 druppels om een heel gezichtje in te smeren, en prikt bovendien helemaal niet in de ogen! (Zelf getest 😜). Deze crème kan op zowel droge als natte huid aangebracht worden. De crème is waterresistent.

Dit is een transparante spray die niet meer moet ingewreven worden. De fles kan in elke positie gebruikt worden en geeft een continue verstuiving. Het voordeel is dat de kinderen zich na het zwemmen niet moeten afdrogen. Gewoon spruiten op de huid, 10-15 minuten wachten (of een beetje rondlopen voor de activeren) zodat de zonnebescherming zich goed kan vormen en dan kunnen ze weer het water in.

De spray is zeer waterresistent en wrijvingsresistent, maar prikt wel in de ogen. Dus zeker niet in het gezicht spruiten. Het kan wel in de hand spuiten en dan aanbrengen op het gezicht.

 • Pediatrics Spray&Play (SPF 50+)

Dit is een handige spray die kinderen makkelijk zelf kunnen gebruiken. Er is een draaibaar slotje aanwezig (tegen verstuiven in de tas of rugzak 😜) en de fles is in stevig plastic gemaakt.

De zonnecrème wordt snel opgenomen door de huid en is zeer waterresistent. De crème met zowel op droge als natte huid aangebracht worden.

De zonnecrème is geschikt voor een atopische en gevoelige huid. Hij heeft ook een vocht inbrengende werking.

Voor volwassenen

 • Lotion Spray (SPF 50+)

De zonnespray is eveneens een niet vette textuur die snel indringt. De lotion heeft een extra vocht inbrengend vermogen.

 • HydrO2Lotion (SPF 50+)

Een zonneproduct in 2 fasen: een blauwe hydraterende waterfase en een witte oliefase waar de zonnebescherming in zit. Goed schudden (ongeveer 5 minuten) voor gebruik is hier de boodschap. De ingesloten zuurstof helpt het herstel van de huid door beschadiging van de zon.

Het product mag op een atopische en reactieve huid en is hypoallergeen.

 • Active Oil (SPF 30)

Een zonneproduct op basis van droge olie met bruinversneller. Dit is samen met de Sunbrush het enige product in het gamma met een SPF 30, speciaal voor degenen die een bruin kleurtje willen.

 • FusionAir (SPF 50+)

Een droge spray die hydrateert en verfrist zonder witte sporen na te laten. Het product is ideaal voor op de (licht) behaarde hoofdhuid.

Voor sporters

 • FusionWater (SPF 50+), ook als COLOR

Deze zonnecrème voor het gelaat heeft een matte afwerking, is vetvrij, is heel licht en prikt niet in de ogen. Het is ideaal voor sporters, want heel compact: voor fietsers, skiërs,…

Een bijkomend voordeel is de aanwezigheid van hyaluronzuur en vitamine E, die als anti-aging werken. De gekleurde versie heeft een natuurlijke, licht egaliserende dekking.

 • Fusion Gel SPORT (SPF 50+)

Deze transparante gel bevat een klein beetje alcohol, waardoor het product heel snel gaat indringen. De gel is niet vet en geeft verkoeling bij het aanbrengen. Het product ken op droge en natte huid aangebracht worden. Dit gebeurt best door het trekken van lijntje die worden open gewreven. De sportgel is minder geschikt voor het gelaat.

Extraatje

 • SunBrush MINERAL(SPF 30)

Dit zonnepoeder is op basis van minerale make-up. Na aanbrengen van het lichte poeder krijgt men een zonnebescherming met SPF 30, ideaal om eventjes een terrasje te kunnen doen hier op den Dries bijvoorbeeld… 😜

Het bevat ook anti-vervuiling actieven, ideaal voor in de stad of op de fiets. Het is ook makkelijk mee te nemen in de handtas.

Specifieke behandelingen

 • Eryfotona AK (SPF 100+)

Dit product beschermt en herstelt de door de zon regelmatig beschadigde huid. Het herstelt de huid op DNA-niveau zodat keratosis actinica voorkomen wordt. Actinische huidveranderingen zijn bruine vlekken die korstachtig van structuur kunnen zijn en die vooral op hoofdhuid, oren, neus,… voorkomen. Het wordt vooral als preventieve behandeling of bij een andere dermatologische behandeling gebruikt.

Het product moet 2 x per dag aangebracht worden (’s morgens en ’s middags) en dit moet door zonlicht geactiveerd worden. Vandaar dat een applicatie ’s avonds geen nut heeft.

 • Age Repair (SPF 50+)

Deze zonnecrème bevat ook een DNA-repair complex. Dit zorgt ervoor dat huidveroudering door de zon wordt voorkomen, wordt hersteld en wordt omgekeerd. Men raadt aan om 2 x per dag aan te brengen: ’s morgens en ’s middags.

De crème is op waterbasis en is vetvrij. Hij kan aangebracht worden op droge en op natte huid, prikt niet in de ogen, is hypoallergeen, waterresistent en werkt uitstekend als make-up basis.

 • Solar Allergy (SPF 100+)

Zonneallergie veroorzaakt jeuk en kleine ontstekingen op de huid die blootgesteld wordt aan de zon. De zonnecrème beschermt de huid tegen zichtbaar licht en versterkt de natuurlijke weerstand van de huid. De zonnecrème wordt 2 x per dag aangebracht en liefst 15 tot 30 dagen voor de blootstelling aan de zon.

De zonnecrème kan gebruikt worden bij een zon-gevoelige huid of bij een huid die gevoelig is geworden door medicatie.

 • Spot Prevent (SPF 50+)

Deze zonnecrème bevat een heel hoge UVA bescherming. Het is een ideale crème voor mensen die geen pigmentvlekken willen krijgen of voor zwangere dames om geen zwangerschapsmasker te krijgen.

De crème bevat als extra’tje ook hyaluronzuur als anti-aging product.

 • Active Unify (SPF 50+), ook als COLOR

Deze zonnecrème heeft een dubbele werking: het bevat een heel hoge bescherming met extra UVA bescherming om pigmentvlekken te voorkomen en het bevat een complex dat de pigmentatie gaat verminderen. De pigmentatie wordt geëgaliseerd, een optimaal effect is na 3 maanden zichtbaar. Zeker 2 x per dag aanbrengen: ’s morgens en ’s middags, bij langere blootstelling aan de zon als zonnecrème gebruiken.

Bron: ISDIN
Leave a reply